Aktif Emniyet Sistemleri Bitirme Tezi
Bu yayınlarımızın tüm mühendislik fakülteleri ve teknik öğretmenler için yararlı olacağını düşünüyorum. Aşağıda yer alan konulara ait bitirme tezlerini sitemiz motor dersinden indirebilirsiniz. Bu tezler ile ilgili olarak çalışma yapan değerli öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Umarım bu tezler bir çok bitirme tez yazımı için kaynak teşkil eder.
Ayrıca bu tezler otomotiv dalında okuyan öğrencilerimiz için de yararlı kaynaklardan bir tanesi olacaktır. Megep modülleri ile birlikte bilgiyi daha fazla harmanlayacaksınız.
Aşağıdaki tezler de giriş bölümleri yer alacağı gibi bu giriş bölümünden sonra tezi indirme linkinden bilgisayarınıza indirerek kullanabilirsiniz. Şimdiden sizlere gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.
Aşağıda yer alan aktif emniyet sistemleri tezimizi verilen linkten indirebilirsiniz.
Tez No: 3
Konu: Aktif Emniyet Sistemleri
Hızla gelişen otomotiv sanayi, günümüzde çok hızlı ve çok güçlü taşıtların imalatına imkan sağlamıştır. Bu araçlar yaşantımızı pek çok yönden kolaylaştırmakta ve teknolojinin insanlığa bir hizmeti olarak görülmektedir.
Burada hatırlanması gereken önemli bir nokta, bu süratli vasıtaların istenmeyen trafik kazaları sonucunda çok büyük can ve mal kaybına sebep olduğudur. Bu nedenle ilk amaç, aktif ve pasif emniyet sistemlerinden yararlanılarak bu feci kazaların sayısını asgariye indirmektir.
Bilindiği gibi, alınan tüm tedbirlere rağmen kazalar olmakta ve pek çok kişi hayatını kaybetmekte veya yaralanmaktadır. Bu nedenle ikinci amaç, istenmeyen herhangi bir kazanın kötü sonuçlarını en aza indirmek olmalıdır. Dolayısıyla can kayıplarını, yaralanmaları, taşınan yüklere ve taşıtların kendilerine olabilecek maddi zararları azaltmak esas hedef olarak belirlenmektedir.
Son zamanlarda gelişen bilgisayar teknolojisi ile birlikte gelen FEM (Sonlu Elemanlar Metodu) gibi ileri hesaplama yöntemi ve bunların üzerinde çalıştırdığı CONVEX, CRAY gibi süper bilgisayarların çıkmasıyla, otomobil gelişme grafiği de muazzam bir şekilde yükselmiştir. Bütün bunların yanında yine bilgisayar teknolojisinin endüstriyel uygulamaları olan CAD (Bilgisayar Destekli Tasarım),CAM (Bilgisayar Destekli İmalat) gibi iki büyük olanak, bunları mühendislik çatısı altında birleştiren CAE ( Bilgisayar Destekli İmalat) ile bütün performansını bu gelişme üzerinde göstermektedir. CAE çalışmalarıyla, otomobil gerçek olarak ortaya çıkmadan sanal olarak modellenip bütün çevre şartları altında bir benzeşim modeliyle çalışabilmektedir. Bu sayede elde edilen zaman ve maliyet tasarrufu, otomobil tasarımlarının “daha iyi” üzerinde konsantre olabilmesini sağlamaktadır.
Konfor, estetik, hız gibi konuların yanında asla göz ardı edilmeyecek olan “EMNİYET” BÖLÜM 1’de ele alınacaktır.Ayrıca bu bölümde taşıtlarda kullanılan aktif ve pasif emniyet sistemlerinden aktif emniyet sistemi ele alınacaktır.
TEZİ İNDİR |