Hidrolik Pompalar
Hidrolik sistemleri oluşturan elemanlardan daha önce Hem hidroliğin temel prensiplerinden ve hem de hidrolik yağlardan daha önce sunumlar ile konu anlatımları yapmıştık. Bu konumuz da ise bir hidrolik sistemin yine olmazsa olmazlarından olan Hidrolik Pompaları işleyeceğiz. Umarım hem eğitmenlerimize, hem öğrencilerimize faydalı bir başlık olmuş olur.
Bilindiği gibi hidrolik pompalar mekanik gücü hidrolik enerjiye dönüştüren bir enerji dönüştürücü ve aynı zaman da bir basınç oluşturucu elemandır. Bunun yanında yükün neden olduğu basıncın üstesinden üstesinden gelmek için yeterli güce sahip bir hidrolik akış üreten elemandır.
Hareketini ya bir elektrik motorundan veya bir yakıt ile çalışan dizel motorlardan alırlar.
Bir hidrolik pompa çalışırken, iki görevi yerine getirir. İlk olarak, motordan aldığı mekanik hareketi, pompa girişinde atmosfer basıncının sıvıyı rezervuardan pompaya giriş hattına zorlamasına izin veren bir vakum oluşturur . İkincisi, mekanik etkisi ile bu sıvıyı pompa çıkışına iletir ve hidrolik sisteme aktarır.
Bir hidrolik pompa sıvı hareketi veya akışı üretir: basınç oluşturmaz. Sistemdeki sıvı akışına direncin bir fonksiyonu olan basıncın artması için gerekli akışı üretir.
Konuya kısa bir giriş yaptıktan sonra şimdi aşağıdaki sunumumuza geçebiliriz. Sunumumuz içeriğinde aşağıdaki başlıkları bulabileceksiniz.
1-Pompa çeşitleri
2-Pompa çeşitlerinin avantaj ve dezavantajları
3-Pompaların devrede kullanım şekilleri
4-Pompada oluşan kavitasyon.
Size iyi sunumlar dileriz.
Sunumu İndirmek için tıklayınız.