İçten Yanmalı Motorlar Bitirme Tezi

04.12.2020
2.167
A+
A-
İçten Yanmalı Motorlar Bitirme Tezi

Bu yayınlarımızın tüm mühendislik fakülteleri ve teknik öğretmenler için yararlı olacağını düşünüyorum. Aşağıda yer alan konulara ait bitirme tezlerini sitemiz motor dersinden indirebilirsiniz. Bu tezler ile ilgili olarak çalışma yapan değerli öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Umarım bu tezler bir çok bitirme tez yazımı için kaynak teşkil eder.

Ayrıca bu tezler otomotiv dalında okuyan öğrencilerimiz için de yararlı kaynaklardan bir tanesi olacaktır. Megep modülleri ile birlikte bilgiyi daha fazla harmanlayacaksınız.

Aşağıdaki tezler de giriş bölümleri yer alacağı gibi bu giriş bölümünden sonra tezi indirme linkinden bilgisayarınıza indirerek kullanabilirsiniz. Şimdiden sizlere gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

Aşağıda yer alan İçten Yanmalı Motorlar bitime tezimizi linkinden indirebilirsiniz. 

Tez No: 10

Konu: İçten Yanmalı Motorlar Bitirme Tezi

Bu çalışmada supap sistemini oluşturan parçalar ; yapıları ve yapım özellikleri göz önüne  alınarak  incelenmiş ve parçalardaki yapım yeniliklerinin sisteme etkisi irdelenmiştir.

Çalışmamızın  esasını oluşturan hesaplamalar ise ; supap sisteminin en önemli görevini teşkil eden yanma odasına  alınan taze yakıt-hava karışımının kütlesindeki değişmeleri bulmaya yöneliktir.

Bu kütledeki değişiklikler ; bir önceki iş zamanından arta kalan ve egzoz supabından  tahliyesine  devam  edilen  yanmış  egzoz  gazlarının  miktarı ,  basıncı , sıcaklığı ve içeri giren yakıt karışımına olan  basınç  etkileri , egzoz manifoldu tarafından yanma odasına olan egzoz gazı geri tepişi , bunun etkisiyle tahliye halindeki egzoz gazının  akışındaki yavaşlama   ve basınç düşümü ,  akan  egzoz gazlarındaki akış sürekliliğiyle beraber taze  yakıt karışımının da egzoza doğru akış eğimi göstermesi , emme ve egzoz manifoldları arasındaki basınç farkları nedeniyle emmeden egzoza doğru bir akış çizgisi oluşması , bu akış çizgisi üzerinde bulunan yanmamış yakıt-hava karışımının egzoza doğru süpürülmesi , iş zamanı sonrası emme  supabının, açılmasıyla yüksek basınçtaki egzoz gazlarının  taze  yakıt-hava karışımının yanma odasına olan akışına zorluk göstermesi hatta yanmış gazların emme  manifolduna  doğru akarak , taze karışımın yanma odasına akışını minimum indirmesi , emme manifolduna gelen havanın sıcaklığı , basıncı  ve  karışım oranına göre  miktarı göz önüne alınarak   incelenmiştir.

İçten Yanmalı Motorlar Tezi İndir