1/10 Kumpas Örnek Sorular

16.06.2020
3.497
A+
A-
1/10 Kumpas Örnek Sorular

Motorlu araçlar teknolojisi alanında yer alan Araç Teknolojisi dersimiz deki Temel Mekanik modülü konusu olan kumpas okuma ile ilgili örnek sorularımızı bu yazımızda bulabilirsiniz. Bu örnek sorularımızı hem internet sitemizden takip edebilir ve hem de bilgisayarınıza indirerek sınavlar da kullanabilirsiniz.

Motorlu araçlar teknolojisi alanı öğretmenleri, öğrencileri, sanayide çalışan çırak, kalfa ve ustalarımız için hazırlamış olduğumuz 1/10 kumpas örnek soruları ile kumpasların nasıl okunduğunu gözlemleyin. Bu kumpas türünden 10 tane farklı soruya yer verdik. Kendinizi bu sorular ile ölçün.

Kumpas Örnek Soruları

Sevgili arkadaşlar kumpaslar bilindiği gibi çelik cetvel ile ölçü alamayacağımız daha küçük ölçülerde kullanmış olduğumuz ölçü aletleridir. Kumpaslar ile ilgili daha fazla bilgi için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

( BKNZ: Kumpas Nasıl Okunur. )

BKNZ: 1/20 Kumpas Örnek Soruları

BKNZ: 1/50 Kumpas Örnek Soruları

 

1/10 Kumpas Örnek Soruları

Sabit cetvel üzerindeki 9 mm lik alan hareketli (verniyer) üzerinde 10 eşit parçaya bölünmüştür. Hareketli cetvel üzerindeki her bir çizgi bölüntüsü 0,1 mm ye karşılık gelir.

9/10=0,9 mm yapmaktadır. Devam ile 1-0,9=0,1 mm

1/10 Kumpas Örnek Soruları

Soru 1) Aşağıdaki 1/10 (0.1 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz?

CEVAP: 7.4 mm

Soru 2) Aşağıdaki 1/10 (0.1 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz?

CEVAP: 20.5 mm

Soru 3) Aşağıdaki 1/10 (0.1 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz?

CEVAP: 24.3 mm

Soru 4) Aşağıdaki 1/10 (0.1 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz?

CEVAP: 40.8 mm

Soru 5) Aşağıdaki 1/10 (0.1 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz?

CEVAP: 29.4 mm

Soru 6) Aşağıdaki 1/10 (0.1 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz?

CEVAP: 27.6 mm

Soru 7) Aşağıdaki 1/10 (0.1 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz?

CEVAP: 35.8 mm

Soru 8) Aşağıdaki 1/10 (0.1 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz?

CEVAP: 2.5 mm

Soru 9) Aşağıdaki 1/10 (0.1 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz?

CEVAP: 14.4 mm

Soru 10) Aşağıdaki 1/10 (0.1 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz?

CEVAP: 48.6 mm

Kumpas Örnek Soruları PDF dosyasını aşağıda indirebilirsiniz. Mause sağ tuşu ile kayıt edebilirsiniz.

1_10 Kumpas Okuma Soruları

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.