1/50 Kumpas Örnek Sorular

04.09.2020
2.598
A+
A-
1/50 Kumpas Örnek Sorular

Bir çok meslek dalında kullanılmakta olan kumpaslardan bir tanesi olan 1/50 lik kumpas örnek soruları ile sizlerleyiz. Kumpaslar Makine teknolojisi alanı, Metal teknolojileri alanı, Motorlu araçlar teknolojisi alanın ve daha bir çok sayamayacağımız alanlarda kullanılmaktadır. Özellikle kendi alanımız olan Motorlu araçlar teknolojisi alanında yer alan Araç Teknolojisi dersimiz deki Temel Mekanik modülü konusu olan kumpas okuma ile ilgili örnek sorularımızı bu yazımızda bulabilirsiniz. Bu örnek sorularımızı hem internet sitemizden takip edebilir ve hem de bilgisayarınıza indirerek sınavlar da kullanabilirsiniz.

Motorlu araçlar teknolojisi alanı öğretmenleri, öğrencileri, sanayide çalışan çırak, kalfa ve ustalarımız için hazırlamış olduğumuz 1/50 kumpas örnek soruları ile kumpasların nasıl okunduğunu gözlemleyin. Bu kumpas türünden 10 tane farklı soruya yer verdik. Kendinizi bu sorular ile ölçün.

Kumpas Örnek Soruları

Sevgili arkadaşlar kumpaslar bilindiği gibi çelik cetvel ile ölçü alamayacağımız daha küçük ölçülerde kullanmış olduğumuz (Bknz:) ölçü aletleridir. Kumpaslar ile ilgili daha fazla bilgi için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

( BKNZ: Kumpas Nasıl Okunur. )

BKNZ: 1/10 Kumpas Örnek Soruları

BKNZ: 1/20 Kumpas Örnek Soruları

1/50 Kumpas Örnek Soruları

Sabit cetvel üzerindeki 49 mm lik alan hareketli (verniyer) üzerinde 50 eşit parçaya bölünmüştür. Hareketli cetvel üzerindeki her bir çizgi bölüntüsü 0,02 mm ye karşılık gelmektedir.

49/50=0,98 mm yapmaktadır. Devam ile 1-0,98=0,02 mm

Önemli: Bu örneklerde kumpas daha net anlaşılsın diye Sabit cetvel üzerindeki 49 mm lik alan hareketli (verniyer) üzerinde 50 eşit parçaya bölünmüştür. Hareketli cetvel üzerindeki her bir çizgi bölüntüsü 0,02 mm ye karşılık gelmektedir.

1/50 Kumpas Örnek Soruları

Soru 1) Aşağıdaki 1/50 (0.02 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz?

CEVAP: 14.80 mm

Soru 2) Aşağıdaki 1/50 (0.02 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz?

CEVAP: 19.36 mm

Soru 3) Aşağıdaki 1/50 (0.02 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz?

CEVAP: 0.66 mm

Soru 4) Aşağıdaki 1/50 (0.02 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz?

CEVAP: 46.02 mm

Soru 5) Aşağıdaki 1/50 (0.02 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz?

CEVAP: 24.28 mm

Soru 6) Aşağıdaki 1/50 (0.02 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz?

CEVAP: 78.38 mm

Soru 7) Aşağıdaki 1/50 (0.02 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz?

CEVAP: 50.58 mm

Soru 8) Aşağıdaki 1/50 (0.02 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz?

CEVAP: 21.50 mm

Soru 9) Aşağıdaki 1/50 (0.02 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz?

CEVAP: 14.44 mm

Soru 10) Aşağıdaki 1/50 (0.02 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz?

CEVAP: 30.86 mm

Kumpas Örnek Soruları PDF dosyasını aşağıda indirebilirsiniz. Mause sağ tuşu ile kayıt edebilirsiniz.

 

1_50-Kumpas-Ornekleri

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.