2011 Yılı Hyundai Teknik Gezimiz

13.01.2020
685
A+
A-
2011 Yılı Hyundai Teknik Gezimiz

Hyundai Assan gezimiz bugün sonuçlandı. Rüya gibi bir 45 dakikalık bir fabrika gezisi ve klasik İstanbul trafiği. Kısaca özetlemek gerekirse bu…
Gezimiz katılımcı öğretmen ve öğrencilerimizin sabah okulun önünde buluşmasıyla başladı. Saat 08:30 gibi okul önünden hareketle güzergahımızı takip ettik. İzmit girişinde bir ihtiyaç molası verdikten sonra saat 10:45 gibi planlanan gezi içeriğinden 45 Dakika sonra Hyundai fabrikasına varıldı.

İlk planlanan ön tanışma ve gezimiz için bilgilendirme toplantısı 45 dk lık gecikmemizden dolayı yapılamadı. Otobüsten indikten hemen sonra kulaklık ve gözlük dağıtımı yapıldıktan sonra Pres atölyesinden başlanıldı. Daha sonra sırası ile gövde ve kaporta atölyesi ve son olarak da montaj atölyesi gezildi.

Bu bölümden sonra soru-cevap ve bitiş konuşmaları ile gezi sonlandırılmıştır.

Bu geziden öğrendiğimiz en önemli husus Güney Kore ve Türk dostluğuydu. Hyundai firması ilk olarak fabrikasını Kore dışında ülkemizde kurması ve yaklaşık 1.300 türk vatandaşına çalışma imkanı sağlaması, aynı şekilde düşünüldüğünde yan kuruluşları ve yedek parça üretimiyle birlikte  büyük bir kitleye hitap etmesi ve bu kapsamda Türkiye yatırımının bizler için ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ön plana çıkmasıydı.

Bu gezide fabrikadaki düzen ve tertip taktire şayan bir görüntü verdi. Bakıldığında 1.300 çalışan görmek neredeyse imkansız gibi buda planlama ve otomasyonun ne kadar iyi yapıldığını gösteriyordu.

Gezide akılda kalanları aşağıda görebilirsiniz.

Abdullah Yanık
Motor Bölüm Öğretmeni