Motorlu araçlar teknolojisi alanı otomotiv elektromekanikerliği dalı ateşleme ve yakıt sistemi kalfalık sınav soruları. Toplam 25 adet sınav sorusundan oluşan bu deneme sınavı ile kendinizi kalfalık e-sınavlarına hazırlayın. Motor Dersi size iyi sınavlar diler.
Kalfalık Sınav Soruları
Kalfalık Sınav soruları çözerek sizde gireceğiniz e-sınav da başarıyı yakalayın. Mesleki eğitim merkezlerinde yapılan ustalık ve kalfalık sınavları için ön hazırlık yapın. Motorlu araçlar teknolojisinde alacağınız kalfalık belgesi için bu sınav da başarılı olmalısınız. Gireceğiniz e-sınav da başarı sağladığınız takdirde son bir sınav olan uygulama sınavını da geçtiğiniz takdir de artık birer usta adayı olmuş olacaksınız.
Bir işte herhangi bir belgeniz yoksa sizler için bir fırsat olan kalfalık sınavına girme şartı sadece o meslek ile ilgili 1 gün sigortanızın yatırılmış olması gerekmektedir. Diğer işlemler için mesleki eğitim merkezlerinden bilgi alabilirsiniz.
Kendine ait Ustalık ve Usta Öğreticilik Belgesi olmayan İşletmelerde çalışan Öğrencilerin sözleşmeleri yenilenmeyecek olup yeni çırak öğrenci verilmeyecektir. Bu sebeple Ustalık ve Usta Öğreticilik Belgesi olmayan işletme sahiplerinin sınavlara başvurmaları gerekmektedir.
Kalfalık /Ustalık sınavlarına SON başvuru tarihi 1 Temmuz 2020 dir.
Gerekli evraklar;
1-Öğrenim Belgesi aslı ve fotokopisi (Diploma,Öğrenci Belgesi,Tasdikname vs.)
2- 1 Adet Kimlik Fotokopisi
3- 2 Adet biyometrik fotoğraf
4-SGK’dan İşyeri unvan listeli barkodlu prim dökümü
Veya
Bağkur hizmet belgesi ve vergi dairesinden alınacak vergi mükellefiyet belgesi
5-Ustalığa başvuracakların Kalfalık Belgesinin aslı ve fotokopisi
00
Sınav Takibi
Ateşleme ve Yakıt Sistemi Kalfalık Sınav Soruları
Toplam 25Doğru 0Yanlış 0Öneri Tekrar Et
Soru 1
Aşağıdakilerden hangisi elektronik ateşleme sisteminin parçalarından değildir?
Soru 2
Aşağıdakilerden hangisi elektronik ateşleme sisteminin üstünlüklerinden değildir?
Soru 3
Aşağıdakilerden hangisi sinyal jeneratörünün görevidir?
Soru 4
ECU ünitesinde kumanda sinyal gerilimini niçin kare dalgaya çevrilir?
Soru 5
Sivri uçlu elektrotlar yüksek gerilimi şasiye kolay boşaltır.
Yukarıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?
Soru 6
Distribütör kayıpları fazladır.
Sistem parçaları azaltılmıştır.
Elektromanyetik arızalar artmıştır.
Silindir başına bağımsız bobin kullanılır.
Distribütörsüz ateşleme sistemi ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?
Soru 7
Ateşleme bobini içerisine bir adet primer sargı vardır.
İki adet sekonder sargı vardır.
Sekonder sargı çiftinin uçları kardeş silindire gönderilmiştir.
Yukarıda ikiz ateşleme sisteminde kullanılan ateşleme bobini ile ilgili verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?
Soru 8
Distribütörsüz ateşleme sisteminde silindirlerin ateşleme zamanlaması hangi sensorlardan sinyal alınarak belirlenir?
Soru 9
Supapların ve bujilerin yanmasına aşırı avans neden olur.
Motor devri arttığında gerekli avans miktarı azalır.
Ateşleme avansının katalog değerinden düşük olması yakıt tüketiminin artmasına neden olur.
Yukarıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?
Soru 10
Aşağıdakilerden hangisi distribütör içindeki mekanik avans sisteminin parçalarından değildir?
Soru 11
Aşağıdakilerden hangisi yakıt enjeksiyon sistemlerinin görevlerinden değildir?
Soru 12
Tek nokta enjeksiyon sistemleri maliyet ve verim açısından tam olarak hangi iki sistem arasındadır?
Soru 13
Aşağıdakilerden hangisi tek nokta enjeksiyon sisteminde bulunan devrelerden değildir?
Soru 14
Aşağıdakilerden hangisi ve hangileri direk püskürtme sisteminin avantajlarındandır?
Yüksek performans
Düşük NOx
Daha az benzin tüketimi
Soru 15
Emme manifoldu basıncını, elektrik sinyali cinsinden ölçerek ateşleme ve püskürtme zamanlarının belirlenmesi için elektronik beyine ileten sensör, aşağıdakilerden hangisidir?
Soru 16
Motorun soğutma suyu devresine yerleştirilen ve sıcaklığı ölçerek beyine elektrik sinyali olarak ileten sensör aşağıdakilerden hangisidir?
Soru 17
Piezo-elektrik kristal yapıya sahip olan, motorun çalışmasında oluşan titreşimleri elektrik sinyallerine dönüştürerek elektronik kontrol ünitesine bildiren sensör aşağıdakilerden hangisidir?
Soru 18
Egzoz manifoldu çıkışında, egzoz borusu özerine monte edilen, egzoz gazları içindeki oksijen yoğunluğunu ölçerek ECU’ne bildiren sensör hangisidir?
Soru 19
Emme zamanında her bir silindir için enjeksiyon zamanlamasının sırasal düzenlemesinin oluşması için ECU ‘ya sinyal gönderen sensör hangisidir?
Soru 20
Volana yakın bir yere monte edilen ve aldığı sinyali ECU’ne ileten ve bu sinyallerle ana hat basıncının ayarlanmasında, motor devrinin belirlenmesinde, ateşleme noktasının ayarlanmasında ve yakıt enjeksiyon noktasının belirlenmesinde kullanılan sensör aşağıdakilerden hangisidir?
Soru 21
Aşağıdakilerin hangisi elektronik kontrol ünitesinin fonksiyonlarından değildir?
Soru 22
Yakıt pompası durduğu zaman yakıt sisteminde basınçlı yakıtın kalmasını sağlayan parça aşağıdakilerden hangisidir?
Soru 23
Aşağıdakilerden hangisi elektro manyetik enjektörün ana kısımlarından değildir?
Soru 24
Soğukta çalıştırma enjektörü ne zaman yakıt enjekte eder?
Soru 25
Enjektörlere giden yakıtın basıncını ayarlayan yakıt enjeksiyon sistemi parçası aşağıdakilerden hangisidir?
Yorumlar
İlk yorumu siz yazın
Konu hakkında görüş, soru veya ek bilgi paylaşabilirsiniz.
Motor Dersi ücretsiz eğitim içerikleri sunmaya devam edebilmek için reklam gelirlerine ihtiyaç duyar. Lütfen reklam engelleyicinizi bu site için devre dışı bırakın.
İlk yorumu siz yazın
Konu hakkında görüş, soru veya ek bilgi paylaşabilirsiniz.